fbpx

Er CleanMyMac pengene værd?

Er CleanMyMac pengen værd?

Der findes efterhånden mange programmer til Mac, som kan hjælpe med alt lige fra oprydning af filer til beskyttelse af dit privatliv, men et at dem som har været på markedet længst er CleanMyMac. Derfor er det oplagt at spørge, om CleanMyMac er pengene værd?

Svaret er dog ikke så umiddelbart. CleanMyMac kan nemlig for den helt almindelige bruger udgøre en stor værdi og spare brugeren for meget tid, mens det for den hardcore Mac-bruger ikke nødvendigvis vil kunne bidrage med det store.

Vi vil derfor i denne artikel komme ind på nogle af de ting, som CleanMyMac kan bidrage med, for at gøre din brugeroplevelse endnu bedre.

Kender du allerede funktionerne og vil du bare gerne i gang med CleanMyMac, kan du downloade programmet her.

Hvad kan CleanMyMac?

Som navnet antyder, kan CleanMyMac rengøre din Mac – dog ikke for støv og skidt – men programmet kan svinge den virtuelle kost, kan man sige. Det scanner din MacBook eller iMac for alverdens filer, som er overflødige og kun bidrager til fyld på din harddisk og en langsommere brugereoplevelse.

Ved at udføre en scanning af din Mac, vil programmet give dig en komplet rapport over hvor meget plads det kan spare dig for. Du kan herefter gå mere i detaljer og se præcis hvor den vil skære ind til benet. Det kan være alt fra gamle programfiler til en fyldt papirkurv.

CleanMyMac frigiv plads

Få hjælp til at afinstallere programmer – korrekt!

Når man som almindelig Mac-bruger gerne vil slette et program eller en app man ikke længere bruger, vil den typiske bruger nok bare slette programmet i mappen med applikationer. Dette er dog ikke altid den rigtige metode.

Mange programmer efterlader spor af sig – det vil sige der opbygges diverse mapper med irrelevante filer udenfor selve app’en. Disse udgør ingen funktion længere, men fylder stadig på din harddisk.

Med Uninstaller-funktionen i CleanMyMac, sørger programmet for at fjerne alle rester og stumper, som den pågældende app du gerne vil af med, måtte have efterladt. Dette sikrer dig mere plads og mindre rod i maskinen.

CleanMyMac uninstaller

Beskyt dig og din Mac mod malware

Det er ikke fordi virus er så udbredt på Macs, men der kan alligevel snige sig malware af den ene eller anden art ind på din maskine. Dette kunne eksempelvis være såkaldt adware, som spammer din Mac med diverse reklamer og popups.

Her har CleanMyMac en funktion som kan scanne din Mac for diverse malware, som måtte irritere din brugeroplevelse og måske endda også sætte din computeres generelle sikkerhed i fare.

CleanMyMac malware scan

Hold dine apps og programmer opdateret

Det er ikke sikkert du altid selv er så god til at holde alle dine programmer og apps opdateret, men her har CleanMyMac også et værktøj.

Redskabet hjælper dig nemlig med at fortælle om der skulle være tilgængelige opdateringer til dine programmer. Samtidig kan det også fortælle dig, hvis et eller flere af dine apps ikke længere er understøttet til den version af macOS du måtte køre.

CleanMyMac updater

Hvad koster CleanMyMac og hvor downloader jeg det?

CleanMyMac er som udgangspunkt gratis, mens visse funktioner kræver at man har den betalte udgave. Dog vil gratisversionen stadig kunne fortælle dig, hvilke forbedringer du kan forvente, såfremt du køber den fulde version.

Du kan derfor uden risiko prøve CleanMyMac og se hvad det vil kunne gøre for netop din MacBook, iMac eller Mac mini, inden du kaster penge efter det.

Du kan både købe programmet en gang for alle eller som årsabonnement, hvormed du fornyer din licens en gang om året. Prisen for abonnementet er cirka 270 kr. pr. år, mens en engangslicens koster cirka 600 kr.

Husk at du også altid er velkommen forbi vores værksted i Herlev, såfremt du har brug for hjælp til din Mac af den ene eller anden slags. Vi er altid at fange på info@macreparation.dk eller 71 74 17 37.