fbpx

Er din MacBook klar til eksamen 2022?

Gør din MacBook klar til eksamen

Vi nærmer os så småt 2022 og dermed også tiden hvor mange begynder sine eksamenforberedelser frem mod sommerens afleveringer og fremlæggelser.

En periode på året hvor vi hvert eneste år oplever mange desperate studerende henvende sig med en MacBook, der pludselig ikke virker som den burde. Og naturligvis uden at have sikret sig det indhold, som man har brugt utallige timer på.

Vi har derfor lavet denne lille guide, som vi håber kan klæde dig og din MacBook bedre på til eksamen i 2022. Således du helst skulle undgå pludselig at stå i en kedelig situation få uger før din store aflevering.

Start med at få ryddet op på din MacBook

Et godt sted at starte, er at sikre sig at din MacBook kører som den skal og ikke er fyldt med alverdens gamle ting og sager, som burde være slettet.

Har du allerede organiseret dine dokumenter, filer, programmer, overførsler, m.v., så kan du naturligvis blot gennemgå disse manuelt for ting du ikke længere behøver, og som dermed kan slettes. Når du har smidt det du kan undvære i papirkurven, er det vigtigt, at du tømmer denne og genstarter computeren.

Skal du bruge en ekstra hånd til at få ryddet op på din MacBook, kan du med fordel bruge et program, som vi før har været varme fortalere for – nemlig, CleanMyMac.

Programmet hjælper dig med at rydde op din MacBook de steder hvor du normalvis ikke kommer. Dette sikrer en hurtigere og mere stabil drift af din MacBook. Du kan hente CleanMyMac ved at klikke her.

CleanMyMac scanner din MacBook for filer og dokumenter, som den mener du ikke længere har brug for. Den opdaterer dig på hvor meget plads du kan spare og kommer med anbefalinger til hvordan du opnår en hurtigere ydeevne. Generelt et godt hjælpeværktøj til de fleste Mac-brugere.

Sørg for at have backup!

Når du nu har sikret dig, at din MacBook er renset for det mest overflødige og klar til gå i gang med skrive eksamensopgave på, skal vi sikre os, at du ikke pludselig står uden de opgaver du har brugt timevis på at skrive.

De fleste studerende har nok allerede stiftet bekendtskab med OneDrive, som er en del af Office-programmerne og Microsofts svar på en backup i skyen. Men er du ikke fan af dette eller ønsker en løsning hvor du har bedre overblik over hvad du helt nøjagtig har opbevaret i skyen eller på et eksternt drev, kommer vi her med et par alternativer.

Gem dine dokumenter i Dropbox eller iCloud Drive

Personligt er vi ret glade for Dropbox og iCloud Drive, da de begge kører meget som en integreret del af dit styresystem. Begge har sin egen mappe i Finder, hvor du kan gemme, opbevare og organisere alle dine filer, dokumenter, overførsler, m.v.

Som du kan se på skærmbilledet ovenfor, har både Dropbox og iCloud Drive sin egen mappe i ‘Finder’, hvor du har det fulde overblik over hvad der ligger gemt i de respektive mapper. Når dine dokumenter ligger der, vil du altid kunne tilgå disse igen fra en hvilken som helst anden computer.

iCloud Drive er en del af Apples egne løsninger og ligger standard på din MacBook. Pladsen du har tilgængelig er bestemt af hvor stor en iCloud-lagringsplan du abonnerer på. Gratis får du 5GB, mens større pakker på 50GB, 200GB og 2TB kan tilkøbes via dit Apple ID. Pladsen deles iøvrigt med øvrige enheder der kører på dit Apple ID.

Dropbox er en tredjepartsløsning, men nok en af de mest populære cloud-løsninger. Her får du 2GB gratis, men kan for blot 9,99€ pr. md. opgradere til 2.000 GB. Der findes ligeledes en App til iPhone, som også har en masse inkluderede features, såsom scanning af bilag, opbevaring af koder, m.v.

Sæt din MacBook til at Time Machine-sikkerhedskopiere

Vil du gerne være helt sikker på, at have hele din MacBook sikkerhedskopieret i tilfælde af, at den skulle bryde sammen midt under din eksamensskrivning? Så vil vi anbefale dig, at lave en Time Machine sikkerhedskopi.

Dette er ligeledes en indbygget feature i din MacBook som du finder i ‘Systemindstillinger’. Du vil også støde på det hvis du tilslutter en helt ny ekstern harddisk til din MacBook, hvor den typisk vil spørge dig, om du ønsker at anvende den tilsluttede disk til Time Machine.

Time Machine laver en komplet sikkerhedskopi af hele din MacBook – dokumenter, filer, billeder, programmer, indstillinger, m.v., således du altid kan starte en ny Mac op som var det din gamle. Dette er især fedt at have hvis din gamle MacBook skulle bryde sammen og ikke står til at redde.

Det eneste en Time Machine sikkerhedskopi kræver er en ekstern harddisk i en passende størrelse, således der er plads nok til at gemme hele din MacBook på den. Herefter vil den selv opdatere sikkerhedskopien hver gang du tilslutter den pågældende harddisk til din MacBook.

Brug for hjælp inden du begynder på din eksamensopgave?

Vil du gerne have en professionel til at kigge på din MacBook eller hjælpe med ovenstående opsætning inden du går igang med eksamenerne, skal du være velkommen forbi vores værksted med din MacBook.