fbpx

Hvor køber jeg en MacBook eller iMac billigst?

Hvor køber jeg en MacBook eller iMac billigst

Det er ikke nogen hemmelighed, at Apple er ret strømlignede i sine priser – uanset hvor man kigger. Det kan derfor være svært at finde en MacBook eller iMac billigere end andre steder. Der er dog alligevel et par ting du kan gøre i jagten på at finde dig en MacBook eller iMac billigst muligt.

I nedenstående guide vil vi komme ind på nogle af de ting, du selv kan gøre, i jagten på at finde din nye Mac. Det kræver dog, at man har tålmodighed og kigger sig godt for, således man ikke får købt katten i sækken.

Her finder du de billigste MacBooks og iMacs

Når jagten indledes på din nye MacBook eller iMac, er det vigtigt, at du finder ud af helt præcist hvilken model du gerne vil anskaffe dig. I nedenstående eksempel har vi kig på en 13-tommer MacBook Air 2020 M1, som vi har fundet på Power.dk til 8.099 DKK.

Power pris MacBook Air 13 M1 2020

Når vi skal vi finde ud af om den samme MacBook Air kan findes billigere, er det naturligvis vigtigt, at vi sammenligner den samme model. Vi skal derfor have fundet modelnummeret, som Power har været så venlige at notere i overskriften.

I dette tilfælde er modelnummeret: MGN63DK/A, som vi har markeret med rødt ovenfor. Dette er vigtigt at notere sig, uanset hvor du har kigget på din nye MacBook eller iMac – om det er i en fysisk butik eller på nettet.

Modelnummeret kan vi nu lave en søgning på, på Pricerunner.dk. Dermed får vi en fuld oversigt over hvor netop denne MacBook Air sælges billigst i øjeblikket. Bemærk dog, at ikke alle samarbejder med Pricerunner, men de fleste seriøse spillere gør.

Pricerunner prissammenligning MacBook Air M1 2020

I vores resultat på Pricerunner herover kan vi se, at det faktisk er muligt, at købe vores ønskede MacBook Air billigere end i Power. Dataworld sælger nemlig pt. computeren til 7.754 DKK. Det grønne ikon vi har markeret i den grønne cirkel indikerer ydermere, at varen er på lager hos den pågældende butik.

Havde det vist sig, at det ikke var muligt at finde vores MacBook Air billigere andre steder, så kan du vælge at være tålmodig. Opret en overvågning af søgningen på Pricerunner, og så vil du automatisk få besked når der sker ændringer på markedet. Pricerunner scanner nemlig markedet 24/7 – også hvis den kommer på tilbud.

Spar penge ved at købe brugt – men vær opmærksom!

Har du ikke ønske om at købe en helt ny MacBook eller iMac, som vi var inde på i ovenstående afsnit, så kan du gå på jagt, på brugtmarkedet. Det kunne eksempelvis være på Den Blå Avis, Facebook marketplace, eller hos en af de mange butikker, som slår sig op på netop at sælge brugt Macs.

Her kan du ligeledes søge efter modelnummeret, selvom især private ikke er så gode til at notere netop dette på sine annoncer.

Derudover skal du være opmærksom på, at du ved køb af private ikke har nogen forbrugerbeskyttelse. Du køber din MacBook eller iMac som beset, og du har derfor kun sælgers ord for standen, skadeshistorik samt ophav. Sørg derfor altid for at få en kopi af kvitteringen – især hvis den er under 2 år, da du så fortsat har garanti på enheden hos salgsstedet.

Ser du dig lun på en Mac hos en af de mange brugtbutikker, skal du ligeledes være opmærksom på, at du ikke kender skadeshistorikken eller ophavet på enheden. Du har dog her butikkens ord for, at computeren er i en ordentlig stand og at de er forpligtede til at yde 2 års reklamationsret i henhold til forbrugerlovgivningen.

Dog ser vi mange eksempler på, at flere af brugtbutikkerne istandsætter brugte MacBooks og iMacs med kopireservedele. Disse kan derfor vise sig, at have en kortere holdbarhed end de originale, eller være fejlbehæftede. Som sagt har du dog reklamationsret i to år, men derfor er det stadig ikke en god oplevelse, at skulle undvære sin nye brugte Mac til reparation.

Skal du sælge din gamle MacBook eller iMac?

Har du en gammel MacBook eller iMac du skal af med når du har erhvervet dig din nye Mac, så kan du med fordel sælge din gamle maskine til os. Vi kommer med et uforpligtende tilbud indenfor 24 timer.

På den måde slipper du for at diskutere med kræsne købere eller mødes på ubelejlige tidspunkter. Her foregår handlen trygt og sikkert. Betalingen overføres direkte til din bankkonto indenfor blot 1-2 hverdage – nemt ikk’?