fbpx

MacBook Pro skærm går i sort når den åbnes

MacBook Pro Skærm går i sort når den åbnes

Oplever du at din MacBook Pro skærm går i sort når den åbens mere end 45-grader? Så er du langt fra den eneste. Over de seneste år har netop denne fejl vist sig at være mere og mere udbredt, på tværs af flere årgange.

Fejlen er dog ikke lige sådan at løse – desværre. Herunder vil vi gøre dig klogere på fejlen, og hvordan du kan fastlægge, om din MacBook Pro 13″ lider af den samme “sygdom”.

Skærmen går først i sort, når vinklen rammer 45-grader

Typisk vil fejlen komme sig til udtryk på to måder. Den ene er, at skærmen på din MacBook Pro 13″ simpelthen går i sort, når vinklen på skærmen rammer de 45-grader. Åbner du blot skærmen på klem, vil du stadig kunne se det fulde skærmbillede.

MacBook Pro skærm åben 45-grader

Et andet symptom på samme fejl, kan også være, det såkaldte “stagelight”, eller på dansk, scenelys. Her vil du når skærmen åbnes mere end 45-grader opleve, at der cirka 8 steder fra bunden af skærmen projekteres kraftigt hvidt lys.

Begge symptomer indikerer, at din MacBook Pro er ramt af det såkaldte Flexgate. Fejlen blev konstateret af adskillige brugere de første år efter introduktionen af den nye MacBook Pro i 2016. En gruppe af disse brugere døbte fejlen Flexgate, da den er forårsaget af et flexkabel til skærmen, som er konstrueret for kort og dermed oplever et stræk der med tid dræber kablet.

Apple har anerkendt Flexgate som et serviceprogram

Efter flere år med og adskillige tusinde brugere med samme fejl, anerkendte Apple fejlen som et serviceprogram. Dette betyder, at du med den pågældende fejl er berettiget til et skærmskift på din MacBook Pro uden beregning i op til 4 år fra købsdatoen.

Apples serviceprogram for 13″ MacBook Pro-skærmens baggrundslys er dog begrænset til følgende modeller:

  • MacBook Pro (13″, 2016, fire Thunderbolt 3-porte)
  • MacBook Pro (13″, 2016, to Thunderbolt 3-porte)

Ingen andre modeller vil være omfattet af serviceprogrammet og dermed gratis udskiftning i op til 4 år fra købsdatoen. Dog har vi erfaret, at fejlen også er at finde på MacBook Pro 13″ fra 2017 og 2018.

I dette tilfælde er din eneste servicemulighed en udskiftning af din skærm til fuld pris. Det er desværre ikke muligt kun at udskifte det pågældende flexkabel, som er skyld i fejlen.

Hvad koster et skærmskift på MacBook Pro 13″ fra 2016 til 2018?

En reparation af skærmen på din MacBook Pro 13″ i årgangene 2016, 2017 og 2018 ligger typisk omkring 4.499 kr. til 6.499 kr. afhængig af årgang. Dog kan vi i visse tilfælde tilbyde en brugt velfungerende skærm til en lavere pris.

Skal vi kigge på din MacBook Pro 13″ for at fastslå om den er ramt af den ovennævnte fejl eller måske kan repareres på billigere vis? Så skal du være velkommen til at indlevere den på vores værksted i Herlev – vi har åbent alle hverdage 09.00 – 18.00 og lørdag 10.00 – 16.00. Tidsbestilling er ikke nødvendig.