fbpx

MacBook batteri er hævet – hvad gør jeg?

Hævet batteri i MacBook

Det batteri der sidder i din MacBook er ikke designet til at holde evigt, men det havde du sikkert heller ikke regnet med. Dog er det de færreste der forventer, at vågne op til en hævet computer.

Det forekommer nemlig, at det lithium-ion batteri der sidder i en MacBook, med tid eller ved forkert brug, hæver i størrelse og dermed udgør en fare for både dig og din computer.

I visse tilfælde vil det være meget synligt, at batteriet har hævet sig. Vi har sågar set eksempler på, at batteriet har presset bundpladen af undersiden eller pegefeltet har løftet sig op fra maskinen.

Dog vil langt de fleste dog opdage det før det kommer så vidt. Stiller man computeren på en plan flade, vil man nemlig se, at MacBooken vil stå og vippe, da bundpladen vil ramme fladen før “fødderne”.

Hvorfor hæver eller svulmer batteriet op i min MacBook?

Det kan være svært at svare på, hvorfor batteriet i netop din MacBook er svulmet op, eller har hævet sig. Men der findes alligevel en række fællesnævnere i flere af de tilfælde vi er stødt på:

Konstant opladning

Sidder din MacBook til konstant opladning, således batteriet altid står 100% opladt. Det kan eksempelvis være, at din computer i dagligdagen er forbundet til en arbejdsstation, og derfor står fuld opladt hver dag fra 08.00-16.00.

Dette udsætter batteriets celler for en konstant høj belastning, og kan være en af årsagerne.

Oplader og aflader konsekvent

Kører du oftest din MacBook fra 0%, til 100%, til 0%, til 100%, osv. Altså kører du den helt død og lader den derefter helt op, så udsætter du batteriet for et ekstremt stressniveau.

Med tiden vil dette beskadige batteriet, og kan medføre opsvulmede batterier.

Skidt og snavs i din MacBook

En anden ting vi ser som en af årsagerne, er skidt og snavs der ligger sig ovenpå batterierne. Dette ligger og “gnaver” sig ind i den indpakning der beskytter batteriet. Går der først hul på denne, tillader det ilt at blande sig med indholdet, hvilket kan forårsage en hævning.

Netop denne skade ses dog mindre og mindre, da de nyere MacBooks er blevet tættere og har et bedre airflow. Du kan læse mere om rengøring af din MacBook her.

Hvad kan jeg gøre ved et hævet batteri i min MacBook?

Når først batteriet er vokset i størrelse, er der ikke så meget du kan gøre for at minimere det igen. Batteriet er defekt, og skal udskiftes.

Det er en god ide ikke at ignorere batteriets udvidelse, hvis du først ser tegn på det. Med tiden vil det vokse sig stor nok til at deformere kabinettet i en sådan grad, at det kan ødelægge andre ting i computeren.

I værste tilfælde kan batteriet støde på modstand, der laver hul på indpakningen. Dette kan potentielt forårsage ekstrem varme, og i værste tilfælde antænde sig selv, eller lave små gnister og flammer.

Sådan ser hævede batterier ud i en MacBook

Kan jeg selv skifte batteri i min MacBook?

Som du kan se på billedet længere nede, kan et hævet batteri være lige på bristepunktet af hvad indpakningen kan klare. Det er derfor ikke vores anbefaling, at du selv roder med en udskiftning.

De fleste batterier sidder fast med kraftig dobbeltklæbende tape, der kan give modstand ved afmontering. Har du ikke de rette værktøjer, kan du dermed få lavet hul på indpakningen – til fare for dig, din computer og ikke mindst dine omgivelser.

Vi anbefaler derfor, at du overlader udskiftningen af batteriet i din MacBook til professionelle.

Vi kan sagtens være behjælpelige med denne reparation, uden ekstra omkostninger. Vi har både erfaringen og det rigtige værktøj til at udføre reparationen uden at bringe din MacBook i fare.

Vil du se prisen på en batteriudskiftning, kan du se vores oversigt over alle modeller, ved at klikke her.

Du skal også være velkommen til at tage din MacBook under armen og lægge vejen forbi værksted uden tidsbestilling. Har du spørgsmål kan du kontakte os på 71741737 eller info@macreparation.dk.