fbpx

Min Mac er langsom, hvad kan jeg gøre?

Min mac er langsom

Oplever du også at din Mac er langsom uanset hvad du laver – om du arbejder i et simpelt Word-dokument, surfer rundt på internettet eller roder med billedebehandling? Så har vi her samlet lidt tips og tricks til hvad du selv kan gøre, men også hvad vi muligvis kan gøre for dig og din langsomme MacBook, iMac eller Mac mini.

Arbejder din Mac på højtryk?

Til at starte med er det en god ide at gå dine programmer i gennem. Tit og ofte har man installeret flere programmer, end man egentlig har brug for. Dette er der som udgangspunkt heller ikke noget forkert i, men problemet opstår hvis nogle af de programmer du har liggende har en høj baggrundsaktivitet.

Den letteste måde at finde ud af dette, er at gennemgå dine installerede programmer. Især antivirusprogrammer og diverse “cleaner”-programmer kan i den grad begrænse hastigheden på din MacBook, iMac eller Mac mini.

Derudover kan du også tjekke din aktivitetsovervågning, for at se om nogle programmer skulle trække ekstra mange ressourcer.

Dette gør du ved at trykke ‘command (⌘)‘ + ‘mellemrum‘ og indtaste ‘Aktivitetsovervågning‘. Åbn derefter programmet. Her får du en liste over alle de programmer og filer som bruger ressourcer på din Mac lige nu. I kolonnen ‘CPU‘ kan du se hvor mange ressourcer det pågældende program bruger.

Ryd op en gang for alle

Er du nået til punkt hvor du synes det er uoverskueligt at skulle begynde at rydde op i diverse programmer og filer, kan det selvfølgelig være det letteste blot at få slettet alt og geninstalleret styresystemet på nyt.

Har du ikke styr på selv at gøre dette, hjælper vi dig gerne. Sørg for at tage en backup af det mest nødvendige inden, såsom gamle skoleopgaver, arbejde eller andet. Så snart din MacBook, iMac eller Mac mini først er reinstalleret er der ingen vej tilbage til dit gamle indhold.

Har du programmer, såsom Office-pakken eller Adobes grafiske programmer installeret, kan du geninstallere disse efterfølgende. Det er desværre ikke muligt at lave backup af disse.

Er din Mac stadig langsom?

Oplever du stadig at din Mac er langsom, selvom du har prøvet ovenstående, kunne det tyde på, at din harddisk måske har nogle udfordringer.

Har du en MacBook Pro ældre end 2012, en gammel eller nyere iMac eller en Mac mini, som er født med en mekanisk harddisk, kan du med fordel få denne opgraderet til en ny og lynhurtig SSD. Dette er stadig en af de mest undervurderede opgraderinger af en langsom Mac.

Såfremt du ønsker at høre om dine muligheder for opgradering af din MacBook, iMac eller Mac mini, skal du være velkommen til at kontakte os på info@macreparation.dk eller 71 74 17 37.