fbpx

Min MacBook har fået væske. Hvad kan jeg gøre?

Min MacBook har fået væske

Har du været så uheldig at spilde væske i din dyrebare MacBook? Så har vi herunder samlet en række tips til hvad du skal gøre, og hvad du absolut IKKE skal gøre!

Dette kan du selv gøre for at redde din væskeskadede MacBook:

Har du ikke mulighed for at indlevere din MacBook, som har fået væske, til en reparatør? Så er der her nogle forholdsregler du selv kan tage for at minimere risikoen for skader på din MacBook.

  1. Har du adgang til værktøj til at skrue bundpladen af og frakoble batteriet, kan du med fordel gøre dette, inden du følger nedenstående trin.Sluk som det første for din MacBook med det samme og prøv ikke at tænde den endnu.
  2. Frakobl enhver form for oplader, USB-stik, høretelefoner eller lignende.
  3. Tør din MacBook af med en klud – Apple anbefaler en blød og fnugfri klud, men vi mener at en hvilken som helst klud må være bedre end ingenting i dette øjeblik.
  4. Vend din MacBook på højkant, således væsken kan løbe ud af maskinen og ikke bliver liggende stille på bundkortet.
  5. Lad din MacBook luftørre et sted med god luftstrøm – dette kunne være i nærheden af et vindue. Alternativt kan du også stille en blæser foran din MacBook for optimal luftgennemstrømning. Vi anbefaler ikke trykluft eller varmeapparater.
  6. Vent minimum 24 timer med at prøve og tænde din MacBook igen eller tilslutte en oplader.

I vores optik er ovenstående det bedste du selv kan gøre for at redde din MacBook som har fået væske. Det er dog ingen garanti for at din MacBook overlever.

Lad os hjælpe dig, hvis din MacBook har fået væske

Er det sket lige nu, at din MacBook har fået væske, vil det bedste helt klar være at opsøge en reparatør hurtigst muligt. I vores tilfælde har vi værktøj og maskiner, som kan rengøre de vigtigste komponenter i din MacBook på en forsvarlig måde.

En rensning kan i visse tilfælde være nok til at redde din MacBook, mens vi andre gange skal ud i en større reparation, såfremt tastatur, skærm, batteri eller bundkort eksempelvis har taget yderligere skade.

Skulle det vise sig, at din MacBook ikke står til at redde uden prisen vil stikke helt af, så kan indholdet på din harddisk typisk godt reddes. Der er altså altid håb for at redde dit indhold, uanset hvor stor skade væsken har gjort.

Skal vi kigge på din MacBook, skal du være velkommen forbi vores værksted i Herlev. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os på info@macreparation.dk eller 71 74 17 37.