fbpx

Min Mac vil ikke opdatere – hvad gør jeg?

Hvad gør du, når din Mac ikke vil opdatere?

Opdateringer er vigtige for din Mac-computer. Vil den ikke opdatere, kan du risikere, at din Mac stopper med at virke.

For nyligt har vi oplevet, at mange MacOS-brugere oplever, at deres Mac ikke opdaterer. Dette kommer oftest til udtryk ved, at softwareopdateringen ser ud til at sidde fast midt i installationen.

Inden du går i gang med at opdatere din Mac, kan du med fordel kigge på vores guide over, hvilken macOS-version som netop din Mac kan bruge. Denne finder du ved at klikke her.

Derfor vil din Mac ikke opdatere

Du har ikke nok ledig lagringsplads

En almindelig misforståelse er, at du kun behøver lagerplads svarende til størrelsen af installationspakken, men dette er ikke tilfældet. Hvis du ikke har tilstrækkelig lagerplads, vil din Mac ikke installere nogen softwareopdateringer.

Har du behov for at frigive plads på dine Mac, kan du med fordel læse vores artikel omkring denne problemstilling. “Din startdisk er næsten fuld – sådan rydder du op

Lagringsplads oversigt Mac

Problemer med internetforbindelsen

Du skal have en stabil internetforbindelse for at opdatere din Mac. Uden det kan du ikke downloade softwareopdateringen fra Mac App Store. Tjek derfor, at din Mac er forbundet til internettet med en stabil forbindelse.

Oplever du, at din WIFI er svag eller ustabil, kan du med fordel bruge en fast internetforbindelse.

Problemer med Apple’s servere

Apples servere kan opleve problemer, ligesom ethvert andet firma. Heldigvis er dette problem normalt midlertidigt. Og det sker da også meget sjældent, at dette er tilfældet.

Du kan til enhver tid tjekke Apples driftsstatus på sine forskellige tjenester på deres hjemmeside. Dette finder du her.

Guide til selv at løse problemet med, at din Mac ikke vil opdatere

 1. Sørg for, at du har tilstrækkelig lagerplads
  Hvis din Mac siger, at der ikke er nok plads, skal du øge lagerkapaciteten ved at fjerne unødvendige filer.
 2. Sikre dig, at din Wi-Fi-forbindelse er aktiv
  Hvis din WIFI-forbindelse er ustabil, kan det forhindre opdateringer i at downloade korrekt. Prøv at forbedre dit WIFI-netværk eller brug en fast internetforbindelse.
 3. Tjek Apples serverstatus
  Hvis du oplever ventetid under download af opdateringer, kan Apples servere være overbelastede. Kontroller Apples systemstatusside for eventuelle kendte problemer.
 4. Installer din opdatering i fejlsikret tilstand
  Hvis du har login-elementer, startagent eller defekte udvidelser, der indlæses ved opstart, kan det forhindre opdateringen i at lykkes. Prøv at starte din Mac i fejlsikret tilstand og derefter foretag opdateringen.
 5. Indstil dato og tid til automatisk
  Det lyder måske mærkeligt, men passer din tid og dato ikke med realtiden, kan det forvirre systemet i at køre en opdatering. Sikre dig derfor, at dato og tid er sat til at indstille automatisk.
 6. Nulstil PRAM / NVRAM
  Har du en Mac med Intel-processer – altså ikke en M-chip – kan du forsøge dig med en PRAM-nulstilling og derefter forsøge dig med opdateringen igen.
  – Start med at slukke din Mac helt.
  – Tryk på tænd/sluk-knappen, således din Mac starter op.
  – Tryk og hold straks ‘command (⌘)’ + ‘option (alt)’ + ‘P’ + ‘R‘ nede samtidig på tastaturet.
  – Hold alle fire taster nede indtil din MacBook genstarter og du hører opstartslyden for anden gang.
  – Slip alle tasterne og lad din MacBook starte op på.
  Prøv så, at køre softwareopdateringen igen.

Har du stadig problemer med at opdatere din Mac? Overlad den trygt til os

Har ovenstående ikke hjulpet dig videre i opdateringen af din MacBook, iMac eller Mac mini? Så giv ikke op. Overlad derimod trygt din Mac til os, og vi skal nok sørge for at få den opdateret.

Du er altid velkommen på vores værksted uden tidsbestilling, uanset om din Mac trænger til en større reparation eller blot en opdatering af macOS. Vi glæder os til at tage imod dig og din Mac.