fbpx

Sådan laver du snabel a på din MacBook

Så nemt er det lave snabel a på din MacBook

De fleste af os har stået i den situation, hvor man kan være i tvivl om, hvordan man laver det velkendte snabel-a tegn (@) på sit Macbook tastatur.

Men der er heldigvis hjælp at hente! Følg blot vores vejledning, hvor vi viser dig, hvordan du nemt kan lave snabel a på din MacBook, iMac eller Mac mini for den sags skyld.

Hvad er et snabel-a?

Snabel-a er den almindelige betegnelse for tegnet @, som ofte bruges i elektronisk kommunikation. Det er en uundværlig del af vores digitale samtaler og uden den kunne vi ikke sende e-mails, beskeder og tagge andre på Sociale Medier.

Sådan laver du snabel-a på din MacBook

Den mest enkle måde at lave et snabel-a på din Mac, er ved hjælp af en tastaturgenvej.

For at lave snabel-a skal du blot trykke på tastekombinationen ‘Option (⌥)‘ og ‘@‘, som findes ved siden af Enter-tasten på højre side. Magisk! Nu har du genereret et @-tegn. Det bliver ikke nemmere end det.

Her kan du se tastaturgenvejen for snabel a på din Mac

Hvordan laver man snabel-a på en ældre Macbook?

Vær opmærksom på, at på ældre Mac-tastaturer vises @-tegnet ikke direkte på tasten – her kan det kan være markeret som ‘&’, men det er stadig den samme tast, du skal bruge for at skrive “@”.

Det kan muligvis virke en smule forvirrende, da der kan være forskellige metoder afhængigt af tastaturet, men generelt set opretter du “@” på en Mac ved hjælp af tastekombinationen ‘Option (⌥)‘ + ‘@‘ (eller ‘&‘).

Dog kan der på visse tastaturer, som f.eks. svenske tastaturer, bruges ‘Option (⌥)‘ og ‘2-tallet‘ til at lave snabel-a på en Mac – ligesom man kender det fra en Windows-computer.

Husk, at hvis du har et udenlandsk tastatur på din MacBook, kan vi ændre layoutet, således du får de danske taster. Du kan læse vores artikel omkring dette emne lige her: Kan man skifte sprog på sit MacBook tastatur?