fbpx

3 tips til at gøre din iMac hurtigere i 2022

3 tips til at gøre din imac hurtigere

Sidder du her i 2022 med en iMac som er blevet en anelse sløv i betrækket? Ja, så er du ikke den eneste. Gudskelov er der flere ting der kan gøre din iMac hurtigere, som vi vil komme ind på herunder.

1. Udskift din gamle harddisk til en SSD

Selvom vi nok burde rangere vores 3 tips i en rækkefølge hvor vi starter med det billigste gør-det-selv trick, så har vi alligevel valgt at starte med det dyreste.

Det har vi fordi, vi med garanti kan sikre dig en markant hastighedsforbedring på din iMac med denne opgradering. Er din iMac fra årgangen 2007 til 2019, så er den nemlig født med en mekanisk harddisk.

En mekanisk harddisk har den ulempe, at den ret hurtigt bliver træt og mister sin ydeevne. Derudover er læse og skrive-hastigheden ikke god nok til mange af nutidens opgaver, hvor simple opgaver, som blot at åbne et billede eller skrive en mail kan blive en lang fornøjelse. For ikke at nævne noget så simpelt, som at tænde sin iMac, der kan tage op til flere minutter…

Dette er netop en af grundende til, at opgradering til SSD er blevet så stor en succes. Her får du for relativt få penge en helt ny oplevelse af din iMac.

En SSD er nemlig flash-baseret, som man kender det fra sin iPhone, iPad eller nyere MacBook – og altså ikke mekanisk. Hermed opnår du en hastighed, som er en helt anden verden end hvad du sikkert har været vant til.

Er du ikke overbevist eller lyder det for godt til at være sandt? Så se blot denne video, hvor de sammenligner hastigheden i den samme iMac med en ny SSD og den gamle mekaniske harddisk.

2. Ryd op på din iMac med hjælp fra software

Har du allerede opgraderet din iMac med en SSD eller er den nyere end 2020, så er det højst sandsynligt ikke hardwaren i din iMac der sænker hastigheden til sneglefart. Derimod skal der kigges på hvilke ting du har liggende på din iMac, som måske hænger lidt i bremsen. Vi kan vel kalde det et ‘helbredstjek’.

Her kan du selvfølgelig vælge den manuelle metode, hvor du selv gennemgår alle dine filer, caches og programmer fra ende til anden. Men hvad er chancen for at du kommer ud i alle kroge – og ved du overhovedet hvad du skal kigge efter?

Med hjælp fra et program som CleanMyMac behøver du ikke selv at bekymre dig om dette. Programmet gennemgår automatisk din iMac for forældede filer, fyldte caches og gamle rester fra installerede programmer.

Gør din iMac hurtigere med CleanMyMac

CleanMyMac er i udgangspunktet gratis. Her får du adgang til adskillige funktioner som kan hjælpe til at gøre brugereoplevelsen hurtigere, mens en betalt version af programmet kan tilkøbes for at åbne op for endnu flere nyttige funktioner.

Vil du selv prøve programmet på din iMac? Så kan du hente CleanMyMac gratis til din iMac ved at klikke her.

3. Start forfra med en frisk version af macOS

Har din iMac haft flere brugere eller blevet brugt af dine børn eller børnebørn? Er macOS-styresystemet af ældre dato og ikke opdateret i årevis? Har du mistet det fulde overblik over hvad der er installeret på din iMac og hvorfor?

Der kan være mange gode grunde til at få renset helt ud i sin iMac og geninstalleret fra bunden med en frisk og ny version af macOS. På den måde er du garanteret at slippe af med alt dårligdom og få en fornyet brugeroplevelse.

Dette kan du enten selv gøre ved at følge Apples officielle guide, som du finder ved at klikke her.

Har du ikke selv mod på at kaste dig ud i det, hjælper vi dig gerne med dig. Vi hjælper næsten dagligt Mac-brugere med netop denne type opgaver, hvor vi en gang for alle får kørt maskinen ind fra ny.

OBS! Blot sørg for at gemme det vigtigste på en ekstern harddisk eller Cloud inden du geninstallerer din iMac. Alt slettes nemlig fra din harddisk, og du vil efterfølgende ikke have adgang til det.

Lad so hjælpe dig med at gøre din iMac hurtigere

Har du spørgsmål til noget af det vi kommer ind på i vores guide herover eller brug for hjælp til at gøre din iMac hurtigere igen, skal du altid være velkommen til at kigge forbi vores værksted i Herlev.

Du kan også altid fange os på 71 74 17 37 eller info@macreparation.dk.