fbpx

Blæseren larmer i min iMac efter udskiftning af harddisk

Blæseren larmer i min iMac efter udskiftning af harddisk

Har du netop udskiftet harddisken i din iMac fra årgang 2007 til 2012 med en ny og lynhurtig SSD? Så oplever du højst sandsynligt, at blæseren nu larmer og kører på fuld skrue… Men der er heldigvis en fornuftig forklaring på problemet.

Det er således, at Apple har udstyret iMacs i årgangene 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 og 2012 med termiske sensorer på harddisken – altså sensorer, som holder øje med temperaturen på harddisken og justerer blæserens køleeffekt derefter.

Idet du enten selv har udskiftet din harddisk til en SSD eller fået en reparatør til det, så er der ikke længere mulighed for at montere denne termiske sensor på harddisken. Du skal derfor manuelt fortælle din iMac, hvordan den skal opføre sig.

Sådan skruer du ned for blæseren

For at kunne fortælle din iMac, at den skal holde igen med kølingen, idet en SSD ikke kan fortælle sin temperatur, ligesom den heller ikke har behov for det, skal du bruge et lille program som kan styre dette.

Programmet hedder SSD Fan Control og kan hentes lige her (Klik her). Blæserværktøjet er gratis, men udgør en stor værdi for dig og andre i husstanden eller på kontoret.

Når du har installeret programmet vil du se dette vindue:

SSD Fan Control

Funktionerne er ret simple og giver dig mulighed for lige netop det du skal bruge – nemlig, at kunne justere blæseren. Vi anbefaler, at du sætter Hard Disk Fan Control til ‘Auto‘ i første omgang. Synes du stadig den blæser for meget, kan du selv skrue ned for den ved at vælge ‘Manuel

Har du fortsat problemer med at blæseren larmer i din iMac efter udskiftning af din harddisk eller ønsker du blot hjælp til opgradering af din iMac, skal du være velkommen til at kontakte os på info@macreparation.dk eller 71 74 17 37.

Du kan også altid indlevere din iMac på vores værksted på Skinderskovvej 10, 2730 Herlev.