fbpx

Tastatur og mus virker ikke på min MacBook

Tastatur og mus virker ikke på min MacBook

Står du i den kedelige situation hvor tastatur og mus ikke virker på din MacBook, så kan vi trøste dig med, at du ikke er den eneste. Desværre lider mange MacBooks af netop dette problem, dog er det ikke altid at løsningen er den samme.

Typisk ser vi fejlen på MacBook Pro Retina-modellerne fra 2012 til 2015, men forekommer også i mindre grad på MacBook Air og ældre MacBook Pro-modeller. Fejlen kan nogle gange løses med simpel software, mens der andre gange skal foretage en reparation.

Prøv med ekstern mus og tastatur

En stor del af fejlsøgningsarbejdet på en MacBook består i at prøve sig frem, hvilket du også selv kan gøre i et vis omfang.

Idet du oplever, at tastatur og mus ikke virker på din MacBook vil det være oplagt at prøve med en ekstern mus og tastatur. På den måde omgåes du din MacBooks indbyggede tastatur og mus, hvilket kan gøre dig klogere på fejlens omfang.

Virker den eksterne mus og tastatur kunne noget altså tyde på, at det er en hardwarefejl og ikke en softwarefejl – altså må der være en fysisk fejl i forbindelsen til de to komponenter i din MacBook og du skal derfor højst sandsynligt ud i en reparation.

Viser det sig omvendt at hverken ekstern mus eller tastatur virker, så kan det måske afhjælpe problemet at forsøge sig med en nulstilling af diverse komponenter i computeren, hvilket vi kommer ind på herunder.

Forsøg med en PRAM / NVRAM reset

Mange mindre fejl og problemer kan løses ved at udføre en PRAM og NVRAM reset – eksempelvis et tastatur og mus der ikke virker. Inden du gør dette, skal du slukke din MacBook, ved at holde tænd/sluk-knappen nede i 5-10 sekunder, og tilslutte et eksternt tastatur.

Herefter kan du udføre nedenstående procedure, som også kaldes et PRAM / NVRAM reset:

  1. Tryk på tænd/sluk-knappen, således din Mac starter op.
  2. Tryk og hold straks ‘command (⌘)’ + ‘option (alt)’ + ‘P’ + ‘R‘ nede samtidig på det eksterne tastatur.
  3. Hold alle fire taster nede indtil din MacBook genstarter og du hører opstartslyden for anden gang.
  4. Slip alle tasterne og lad din MacBook starte op på.

Virker ovenstående nulstilling fortsat ikke på dit tastatur og mus, så er der nok ikke den store vej udenom en reparation af din MacBook.

Lad os kigge på din MacBook

Som nævnt indledningsvis, så er fejlen med tastatur og mus der ikke virker på MacBook ret udbredt – visse modeller oftere end andre. Fælles for dem alle er, at det typisk er samme fejl der gør sig gældende.

Fejlen ligger nemlig typisk i den forbindelse der løber mellem tastaturet og og mus, som simpelthen stopper med at virke. Heldigvis for dig er dette ikke verdens dyreste reparation, men noget vi kan skifte fra 699 kr. alt afhængig af model og årgang.

Skal vi kigge på din MacBook er du velkommen forbi vores værksted i Herlev eller kontakt os på info@macreparation.dk eller 71 74 17 37.