fbpx

Kan man skifte sprog på sit MacBook tastatur?

Skift sprog på MacBook tastatur

Du har måske arbejdet, studeret eller boet i udlandet, hvor du også har købt din MacBook. Men nu er du altså kommet tilbage til Danmark, hvor kommunikationen primært foregår på dansk. Desværre passer dit tastatur på din MacBook bare ikke længere så godt til håndtering af det danske sprog.

Selvfølgelig kan man i ‘Systemindstillinger‘ ændre sit tastatur til dansk, men du vil stadig have den forkerte grafik på tasterne. Det kan altså hurtigt skabe forvirring at have ‘: ;‘ stående på den tast der i virkeligheden slår et ‘Æ‘.

Netop derfor får vi jævnligt spørgsmålet: Kan man skifte sprog på sit MacBook tastatur? Og det korte svar til der er: JA!

Dog varierer løsningen lidt, eftersom forskellige lande har forskellige layouts. For visse lande skal der blot en udskiftning af et par taster til, mens det for andre lande kræver en større ændring af tastaturet på din MacBook.

Hvad kræver det at få dansk sprog på mit MacBook tastatur?

Som nævnt ovenfor afhænger konverteringen til dansk tastatur meget af hvor i verden din MacBook kommer fra. Har du eksempelvis købt din MacBook i Tyskland, så er der to ret “simple” måder at ændre sproget til dansk på.

  1. Udskiftning af 11 taster samt ombytning af ‘Z‘ og ‘Y‘-tasterne. Dette kan vi sagtens hjælpe med.
  2. Montering af klistermærker på 13 taster. Flere steder online kan du købe tast-lignende klistermærker, som indeholder de danske bogstaver og funktioner. Disse kan let klisters på de påvirkede taster, men er naturligvis ikke det samme som rigtige taster.

Hvor den tyske og danske model har samme udskæring til sine taster i topcasen, så er historien en lidt anden hvis du eksempelvis har købt din MacBook i USA. Her kræver en 100% ændring til dansk tastatur en noget større operation.

Som du kan se i sammenligningen mellem det danske og amerikanske tastatur herover, så er der en forskel i den måde hele tasturet er udformet på. Der er altså ikke kun tale om udskiftning eller omrokering af nogle få taster, for at få det danske layout. Derimod skal der en udskiftning af hele rammen til, for at kunne montere et dansk tastatur i din MacBook.

Hvad koster det at ændre mit MacBook tastatur til dansk?

Eftersom det afhænger af hvilket land din MacBook kommer fra og hvilken model det er, kan det være svært at give en nøjagtig pris. Det er klart, at en udskiftning af enkelte taster er væsentlig billigere, end at skulle udskifte hele din topcase med dansk layout inkl. tastatur.

Vi anbefaler derfor, at du sender os en forespørgsel med serienummeret på din MacBook, samt hvilket land den kommer fra. På den måde kan vi både fastlægge hvilken MacBook du har, samt hvad der skal til for at få de dansker taster på sin rigtige plads.

Udfyld formularen herunder eller send os en mail på info@macreparation.dk. Vi vender retur med et helt uforpligtende tilbud indenfor blot 24 timer.