fbpx

Dækker forsikringen reparation af min Mac?

Forsikringen dækker oftest skader på din Mac

Der kan nok ikke svares klart ‘ja’ eller ‘nej’ til hvorvidt forsikringen dækker en reparation af din Mac, da det afhænger af dine forsikringsforhold. Vi vil dog i denne artikel komme nærmere ind på hvornår du er dækket og hvornår du ikke er.

Har du tegnet en produktspecifik forsikring hos forhandleren dengang du købte din MacBook eller iMac, så er du helt sikkert dækket af en enhver form for skade du måtte have pådraget din Mac – såfremt forsikringen ikke er udløbet.

Har du derimod kun en almindelig indboforsikring, skal dækningen af dit elektronik som udgangspunkt være tilvalgt.

Denne forsikring dækker reparation af din Mac

Har du en helt klassisk indboforsikring, så er du oftest kun dækket i forbindelse med strømsvigt, hvor der måtte opstå kortslutning i dine elektriske apparater. Det kunne eksempelvis være et lynnedslag, som kan lamme meget af elektronikken i din bolig, og sende pludselig spænding gennem din Mac, og dermed kortslutte maskinen.

Er skaden på din Mac pådraget af dig selv – det kunne være som resultat af et glas vand der er væltet ud over computeren eller ved en fejl væltet ned fra skrivebordet. Så skal du have en elektronikforsikring med dækning imod pludselig skade.

Denne tegnes oftest som tillæg til din indboforsikring og koster typisk ikke mange tusinde kroner om året. Til gengæld dækker den al elektronik i din husstand og med fuld dækning i 4 år fra købsdatoen af dit produkt.

Derefter vil forsikringsselskabet starte en gradvis afskrivning af produktet, således erstatningen bliver mindre år for år.

Hvis du ikke allerede har dækningen, så anbefaler vi på det kraftigeste at undersøge mulighederne for at få tegnet denne dækning hos dit eget selskab.Vi står til dagligt med kunder som river sig selv i håret over at skulle betale mellem 3.000 og 6.000 kr. for en ny skærm eller et nyt bundkort til sin MacBook – for egen regning!

Kunne du tænke dig et uforpligtende tilbud på en elektronikforsikring af dit elektroniske udstyr, kan du med fordel gøre brug af Findforsikring.dk, som indhenter tilbud fra flere forskellige selskaber. Klik her for at gå til Findforsikring.dk.

Hvem skal reparere din Mac når forsikringen betaler?

Oftest vil dit forsikringsselskab bede dig om at bruge deres eget fordelsværksted – det er bare sjældent der er så mange fordele ved det. Reparationstiden er typisk urimelig lang, du risikerer at miste din data – selv ved simple reparationer – og det er da også sjældent værkstedet ligger i dit lokalområde. Det er med andre ord ikke altid lige til.

Dog giver loven dig heldigvis frit værkstedsvalg, hvorfor forsikringen også dækker en reparation af din Mac på et værksted som vores. Vi laver altid en skadesvurdering af din Mac inden reparationen foretages. Det er nemlig ikke altid at prisen på en reparation overstiger din selvrisiko, hvorfor det ikke giver mening at belaste din forsikring med skaden.

Det er også værd at nævne, at forsikringsselskaberne ikke benytter taksatorer i forbindelse med reparation af Apple-udstyr. Resultatet bliver derfor (viser vores erfaring) en unødvendig udskiftning af reservedele og store regninger, som ender med at gøre dig en dårligere forretning for forsikringsselskabet end højst nødvendigt.

Der kan dog være særlige betingelser der gør sig gældende i netop din forsikring. Vi anbefaler derfor, at du som forsikringskunde med en skade på din Mac altid retter henvendelse til dit forsikringsselskab når skaden er indtruffet.

Skal vi give dig et uforpligtende tilbud på reparation af din Mac?

Står du allerede i den kedelige situation hvor uheldet har været ude – forsikret eller ej – giver vi dig gerne et uforpligtende prisoverslag på din reparation. Det kan også være, at en reparation slet ikke kan svare sig, men du blot er interesseret i at få reddet dit indhold. Også her kan vi være behjælpelige.

Du skal altid være velkommen til at kontakte os på 71 74 17 37 eller info@macreparation.dk. Du kan også med fordel udfylde formularen herunder og vi vender retur med en vurdering af din sag indenfor blot 24 timer.