fbpx

Kan jeg selv rense min iMac?

Kan jeg selv rense min iMac?

Som med alt andet elektronik som står i hjemmet eller på kontoret, samler disse masser af støv og småpartikler fra rummet omkring dem. Og her er en iMac naturligvis heller ingen undtagelse – nok tværtimod.

En iMac bruges typisk mange timer om dagen og der køres meget luft igennem systemet. Luft som din iMac skal bruge til at holde driftstemperaturen nede, således din iMac ikke bliver for varm og begynder at miste performance eller i værste tilfælde at brænde af. Sammen med denne luft er også en masse støv og småpartikler, som ophober sig inde i din iMac – især i blæserne – men også på diverse komponenter.

Sådan renser du din iMac for støv

Vi kommer ikke udenom, at en iMac er en super lækker og minimalistisk computer, som på mange måder også er et møbel, lige så meget som det er en arbejdshest. Dog må man med et lækkert design tit og ofte gå på kompromis med andre ting, hvilket i dette tilfælde er muligheden for selv at reparere på sin iMac.

På iMac i årgangene frem til 2011 er det nogenlunde simpelt at afmontere glasset, som sidder fast med magneter, og derefter skrue LCD-panelet ud. Dermed har man fuld adgang til hele maskinen og kan gå i gang med rensningen, som jeg vil beskrive længere nede.

· Se her hvordan du adskiller din iMac frem til 2011 (Step 5 & 6).

Har du derimod en iMac fra Late 2012 eller nyere, så er skærmen limet til rammen med en helt særlig dobbeltklæbende tape med en form for skum imellem. Dette betyder, at denne tape skal skæres op for at komme ind i maskinen og kan ikke genbruges til at lukke enheden igen. Her skal man så have fat i et helt særligt sæt tape til at lukke skærmen igen, da almindelig dobbeltklæbende tape vil give efter for varmen og pludselig give slip.

· Se her hvordan du adskiller din iMac fra Late 2012 og nyere (Step 2).

Brug for guds skyld ikke en støvsuger

Når din iMac er åben og du har hele maskineriet foran dig, så er det vigtigt, at du ikke bare tager det første og det bedste til at gøre rent med. Vi anbefaler altid trykluft og med en god afstand, så ikke du får blæst diverse ting fra hinanden eller bladene på blæseren. Selv bruger vi en kompressor under ESD-sikrede forhold, således der ikke går statisk elektricitet igennem hele bundkortet og dermed kortslutter maskinen.

Har du ikke en kompressor, kan du også bruge trykluft på dåse. Det er dog vigtigt, at du sikrer dig, at hverken kompressoren eller dåsen ikke sprøjter fugtig luft fra kondens i trykbeholderen. Dette vil kunne forårsage en fugtskade på din iMac, hvilket igen vil betyde en mulig kortslutning af diverse dele. Prøv derfor at blæs på din hånd først, for at sikre dig, at luften er helt tør, inden du blæser ind i din iMac.

Derudover hører vi om mange der har brugt støvsugeren til at suge støv ud af sin computer – enten i gennem rillerne på bagsiden af sin iMac eller efter at have åbnet den. Dette vil vi på det kraftigste fraråde dig at gøre, da der meget let kan opstå statisk elektricitet, som kan have fatale konsekvenser for livet i din iMac.

Lad os rense din iMac

Har du ikke selv mod på at åbne din iMac, hvilket vi sagtens kan forstå, da der meget hurtigt kan gå flere ting galt. Så skal du være velkommen forbi med din iMac på vores værksted, hvor vi kan være behjælpelige med en sådan opgave og samtidig se om vi måske på andre måder også kan optimere din iMac.

På vores værksted i Herlev er du altid velkommen uden tidsbestilling. Har du spørgsmål kan du også fange os på 71 74 17 37 eller info@macreparation.dk.