fbpx

Så lang tid har du garanti på din Mac

Så lang tid har du garanti på din Mac

På trods af at en Mac – om det er en MacBook, iMac eller Mac mini – er det lækreste produkt i sin respektive kategori, så kommer vi ikke udenom, at det er elektronik. Og med elektronik følger altså også pludselige fejl i den ene eller anden forstand.

Dette kunne være alt fra en skærm der pludselig går i sort, et tastatur hvor en eller flere taster stopper med at virke eller måske noget helt tredje. Men heldigvis behøver dette ikke nødvendigvis at koste dig dyrt.

I Danmark har vi nemlig en god forbrugerlovgivning, som sikrer dig som som forbruger op til 2 års garanti på dit dyrebare Mac-produkt. Herunder kan du læse lidt om hvordan du er sikret, såfremt din Mac er under 2 år gammel.

Har du købt din Mac privat?

Har du købt din Mac i Danmark til dig selv privat – altså ikke til din virksomhed eller lignende – så har du forbrugerloven helt på din side. Med andre ord har du reklamationsret på dit produkt i 2 år fra købsdatoen, såfremt du gemmer kvitteringen.

Altså vil du ved pludseligt opståede tekniske fejl, som ikke er selvforskyldte, kunne henvende dig til det sted du har købt den eller et Autoriseret Apple værksted og få udbedret problemet kvit og frit.

Har du købt din Mac til din virksomhed?

Har du købt din Mac til din virksomhed – altså erhvervsmæssigt – så er du faktisk ikke dækket af den danske forbrugerlovgivning. Dog giver Apple dig stadig 1 års begrænset garanti på dit produkt.

Selvom Apple kalder det en ‘Limited 1 year warranty’ eller på dansk ‘1 års begrænset garanti’, så dækker den stadig mere eller mindre alt på din Mac – så længe der ikke er tale om en selvforskyldt skade.

Har du smidt kvitteringen væk eller købt din Mac i udlandet?

Normalvis har man ingen rettigheder herhjemme hvis man køber elektronik i udlandet eller har smidt sin kvittering væk. Dog forholder det sig ikke helt således med Apples produkter.

Uanset om du måtte have købt din MacBook i Spanien eller smidt kvitteringen væk på din dansk-købte iMac, så tilbyder Apple stadig sin 1-års begrænsede garanti på dit produkt. Dette kan de gøre fordi alle serienumre bliver registreret hos Apple, hvor de altid kan se præcis hvor og hvornår produktet er købt.

Du kan endda selv tjekke om dit produkt stadig er under et år gammelt ved at besøge Apples hjemmeside og indtaste dit serienummer: https://checkcoverage.apple.com/dk/da/

Er garantien udløbet eller har du selv beskadiget din Mac?

Er din Mac ikke længere dækket af Apples garanti, den danske forbrugerlovgivning eller har du selv beskadiget din MacBook, iMac eller Mac mini? Så kan Apple sjældent hjælpe dig uden du selv må have tegnebogen frem. Og dette kan hurtigt blive dyrt!

Vi er dog ikke underlagt de samme retningslinjer for reparationer, som eksempelvis Apples egen værksteder, hvorfor vi oftest kan tilbyde en langt billigere og hurtigere reparation af din Mac. Vi bruger naturligivis stadig kun de originale reservedele.

Du skal være velkommen til at indhente et uforpligtende tilbud på reparation af din MacBook, iMac eller Mac mini hos os, ved at sende os en mail på info@macreparation.dk eller ringe til os på 71 74 17 37.